Svar

Anna Eriksson om Brunblond VS Koppar VS Mörkbrunt:
hörru sköna böna! jag röstar på koppar, det är ju så förbaskat snyggt! jag funderar på att göra om mitt röda till orange/koppar :) hä jär väl bara o bleka mitt och sätta i en färgbomb eller nå.. :)

Tjenare snygging ;) Ja, jag har som varit inne på det nu ett tag, det är ju som du säger förbaskat snyggt ;) Ja, det är ju perfekt för dig att bli kopprig du som redan är röd. Det är bara att bleka det lite sen slänga i en guldröd! Du skulle vara snygg i det ;)

Kund

Idag var första dagen jag var på klippet sen i höstas och det var riktigt kul! :) Jag hade en kund och hon blev superfin, har tagit före och efter bilder som ni ska få se! :)









Nu har jag gjort bort min "minst 5 cm-modell! ;)

Brunblond VS Koppar VS Mörkbrunt

Jag har börjat tycka mer och mer om koppar och mitt hår börjar bli mer och mer koppar med tanke på att jag satte i en 7/73 (brunguld). Men samtidigt är det väldigt fint med blonda och bruna slingor, naturligt. Sen så är det ju otroligt, otroligt fint med mörkbrunt!

Vad tycker ni?

Brunblond







Koppar











Mörkbrun







Min hårfärg:




Torrt och strävt hår

Det är väldigt många som har problem med att deras hår är torrt, strävt och frissigt. Såklart man vill ju ha lent, glansigt och fint hår! Genom att använda ett bra schampo och balsam kan man göra håret mycket mjukare. Jag tänker tipsa om både lyx- och budgettips. 

Det är även viktigt att inte använda för mycket schampo eller för ofta för det torkar ut, genom att ta bort de naturliga fetterna vi har. Försök att vänta så länge som möjligt genom att tvätta håret. Själv är jag superdålig på det för så fort jag duschat så vill man ju tvätta håret, men jag ska också försöka bli bättre på det. Börja med att tvätta håret varannan gång du duschar. Emellanåt använder du bara torrschampo.

LYX



Shampo 750ml.
Rikligt krämigt lödder tar glans och mjukhet över kanten. Upplev doften - bli en Moisture Maniac. Tillfredsställer ditt begär för ett enastående hår!

Fuktgivande shampo för grova naturligt torra hår. Du behöver inte längre gå omkring med livlöst hår. Doft - Pina Colada.

Conditioner 750ml.
Återta kontrollen. Sluta kämpa med tovor, trassel, stripigt, och glanslöst hår. Ge det en massiv konditionering och en underbar doft. Moisture Maniac föändrar hårets beteende. Ta det lungt, var cool och i form.

Passar framför allt för grova, naturligt torra hår. Ditt hår blir mjukt & lätt att reda ut. -En riktig fuktighets bomb






Lóreal Absolut Repair Shampoo för mycket torrt och skadat hår som återuppbygger hårfibern och ger styrka. Håret skyddas och återfår sin smidighet. Doft: Vattenmelon och banan.  

Lóreal Absolut Repair Masque återuppbygger hårfibern och ger styrka åt mycket torrt och skadat hår. Håret skyddas och återfår sin smidighet..



BUDGET

 

Det här schampot
släcker törsten i ditt uttorkade hår - tack vare den närande formulan med E-vitamin och återuppbyggande extrakt från solros, hasselnöt och mandel.

Det är idealiskt för personer med normalt till torrt hår.

Det är så milt att det kan användas varje dag, är inte uttorkande och tillför en välbehövlig dos av fukt för att ge dig det friska, glänsande hår du längtar efter.

Det här balsamet återstället fuktbalansen i håret, och ger det de näringsämnen som krävs för att förbli friskt och glänsande.

Den ultra-berikade formulan innehåller extrakt från E-vitamin, solros, hasselnöt och madel. 

Det är så lätt att det kan användas varje dag, tynger inte ner håret och tillför en välbehövlig dos av fukt för att ge dig det friskta, glansiga hår du längtar efter.

Det är idealiskt för personer med normalt till torrt hår för ett mjukt och glänsande resultsat.


Kom med tips!

Ni, mina kära läsare är det ju som ska läsa min blogg så kom gärna med tips om vad jag ska skriva om. Nya kateogrier och så vidare :)

Typ dagens hår
dagens produkt
mer före och efter bilder
hur jag klipper
videoblogg osv
osv!

KOM MED TIPS! :D


Svar

Malin, Viggos mamma om Bloggen om hår!:

men JÄÄ! koolt, denna blogg kommer jag följa intensivt gumman :) kul!

Hehe, häärligt! ;)



nea om
Makeover:

gud vad duktig du är kvinna! du får göra å häftigt på mig när jag kommer upp =) saknar

Tack sötis, vad glad jag blir! :) Jag får göra det ;) Saknar dig massor!

Kändisar med snyggt hår

Här kommer de kändisar som jag tycker har snyggast hår!

MEGAN FOX







VANNESSA HUDGENS







MILEY CYRUS





LINDSAY LOHAN





KATE HUDSON





MIRANDA KERR







KYLIE BUSUTTI







LAUREN CONRAD









AUDRINA PATRIDGE










Hårvårdstips

Borsta aldrig ditt blöta hår, de är hälften så svagt som när det är torrt. Andvänd helst då en bredtandad kam.

• Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer. Om du har det ofta uppsatt så kan det gå av, om man har det uppsatt på samma ställe.

Ha håret flätat när du sover, det gör så att håret inte blir trassligt. Om du sover på och vrider dej runt på håret i flera år så tar det skada.

 Andvänd hårinpackning minst 1-2 gånger i veckan. Shamponera först (det rengör coh öppnar fjällskiktet på hårstrået) Ha sedan i hårinpackning (vårdar och reparerar) Och avsluta sedan med balsam som sluter igen hårstrået och ger glans. Andvänd gärna en leave-in creme eller balsamspray i tort hår som skyddar.

Tvätta så sällan som möjligt, det finns även bra torrschampo! Andvänd måttligt med shampo och mycket balsam. Du kan också ha i hårinpackning eller vanlig olivolja i tort hår 2-3 timmar innan du duschar.

 Undvik hårtork, plattång, och andra varma stylingprodukter som sliter otroligt mycket på håret. Ha i en värmeskyddande creme innan du tex plattångar. Färgningar och blonderingar sliter cokså mycket. Undvik också mycket stylingprodukter.

 Ät vitaminer, tex silica eller hårkontroll.

 Toppa håret är viktigt men gör det inte för mycket och ofta. Håret växer bara runt 1-2 cm i månaden. 

Ha tålamod!

 Att borsta håret och masera hårbotten stimulerar hårsäckarna och det är bra! 

Var försiktig, hår är död vävnad och är det förstört kan det inte bli helt igen. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. Slit o dra inte!
Tupering är inte heller bra för håret eftersom man förstör hårståna.

• Skölj håret med iskallt vatten efter dusch, det gör så att hårståer sluter sig och får därmed längre livslängd.

En toning kan frächa upp håret, färgen lägger sig bara som en hinna runt hårtsået, till skillnad från en p ermanentfärgning som tränger in i hårstået som inte är bra!

 Andvänd ett milt shampo, om du känner att ditt hår känns tort och strävt efter att du har sköljt ur shampot så kanske du borde byta mot ett lite mildare.

 På sommaren är det viktigt att andvända ett solkydd även till håret!!

 Rugga inte håret tort med handuken, utan dra försiktigt ut allt vatten med händerna och sedan kan du dra med handuken. Har du lite mer brottom kan du sätta upp håret i en turban med handuken medan du kanske sminkar dij, sedan "luftar" du håret.

 Börja inte med hårförlängning, eftersom det sliter jättemycket på hela håret!



Vem vill inte ha sånt här långt och fint hår? Ta hand om ditt hår!

Sax över kam

För någon dag sen klippte jag pappa. Han vill ha maskinkort så då klippte jag sax över kam i nacken och på sidorna. Sen så gjorde jag lite länge uppe på skallen så det skulle bli lite mer frisyr av det hela.
 










Ni ser att det ser exakt ut som att det är klippt med maskin men för att göra det mer välgjort så klipper man med sax över kam, precis som jag gjort.

Uppsättning

För ett tag sen gjorde jag en uppsättning på en docka. Jag blev inte riktigt nöjd men tog kort ändå. Sen så gjorde jag om den och den blev mycket, mycket bättre men såklart glömde jag att ta kort då så ni får se den första lite mer dåliga uppsättningen istället. Ni ser iallafall hur själva uppsättningen ska vara även om den inte är perfekt.











Före och Efter

Dessa klippte jag för ganska länge sen, tror det var när jag gick i ettan men jag tog före och efterbilder som ni ska få titta på. Den första jag klippte jag till page och gjorde en snedlugg och den andra hade såå långt hårBilden ger inte rättvisa till hur långt håret är. Det även jämnlångt så jag klippte av en bra bit, klippte upp det och gjorde hennes lugg kortare och tjockare.

Första:








Andra:




Svar

Eriksson om Frågestund:

tjenare söta Lina.
Jag som har gode rött hår, om jag skulle få för mig att blondera mig, går det??? //Anna

Hej Snyggis! :)
Det går att bli blond men det krävs några steg innan dess. Och jag rekommenderar att du gör det hos frisörern även om det blir mycket dyrare så blir det mer välgjort. Först måste du avfärga det för att få bort de flesta av de röda pigmenten. Då blir det såklart orange och frågan är om man måste bleka upp det mer beroende på hur ljus du vill bli. Sedan måste man lägga på en askfärg för att dämpa det guldiga i håret. Sedan kan man köra med silverschampo :) Men man kan inte få det blont på en och samma gång, man måste köra på slingor då och då för attt få de så ljust som det kan bli. Men det kommer såklart slita på håret!

John om Frågestund:

Tjenare,

Jag har min frisyr dragen åt sidan men jag skulle vilja ha tips på produkter som dels gör att mitt hår inte ser så torrt ut, och dels "delar upp", eller vad man nu ska säga, typ som att det håller sig som när man kammar sig... Svårt att förklara men lite åt det här hållet, fast med håret åt sidan då :)
http://www.frilla.se/thumbs/lrg-4119-killfrisyrer_2010_taggigt.jpg

När du menar att det inte ska se så torrt ut vill du då att det ska vara mer glans i? För det finns riktigt bra hårvaxer som är mer glansiga än torra och matta vaxer.


Detta vax är vattenbaserat med flexibel stadga, ger struktur och högglans till din frisyr. Hjälper till att lugna elektriskt och flygigt hår. Den kostar bara 129:- på hemsidan http://www.bangerhead.se.

Vill du ha tips på bra hårspray eller andra produkter är det bara att fråga igen men den där vaxen kan jag verkligen rekommendera. 

 Anonym om Frågestund:
vad ska man göra för att håret inte ska vara så nött, och se nött & strävt ut och att topparna inte ska klyva sig så snabbt?=)

För det första så är det väldigt viktigt att använda ett bra schampo och balsam som återfuktar bra och motverkar frissighet och ger glans. Tips på såndana schampon och balsam är:

 
Hjälper dig att reparera kemiskt behandlat hår med essensiella oljor & A,B & E vitaminer. Ger otroligt mycket fukt till ditt hår. Lämpar sig bra för lite grövre hår.


Reparerar kemiskt behandlat hår med soja & veteprotein samtidigt som den ger fukt, glans & en utredande känsla. Innehåller essensiella oljor.

En gång i veckan kan du använda en bra inpackning som ger håret rejält med fukt.

Om du inte betala så mycket för schampo och balsam finns det andra billigare varianter men är såklart inte lika bra eller dryga.

Sen varför topparna klyver sig och blir ofräscha är för att man färgar det, bleker det, fönar, plattar och lockar. Därför är det väldigt viktigt att använda ett bra värmeskydd och försöka att låta håret vila emellan. Sen är det även viktigt att klippa sig ca var 8e vecka för att ta bort de kluvna topparna så att de inte blir ännu mer kluvna och tillslut måste klippa av jättemycket för att det ska bli fräsch. Därför är det bra att ta bort var 8e vecka och veta att de inte klyver sig mer och mer. Man kan även använda ett hårtoppsserum som man bara använder på topparna för att ge glans och för att de ska se mer fräscht ut.


Detta serum är verkligen super och det luktar riktigt riktigt gott!

Gläns som en rockstjärna! Lätt glansserum som ger fukt, näring, gör håret slätt, och får skadat hår på rätt spår. Rock On!

Egenskaper
Ökar glansen
Fuktresistent
Skyddar och återrställer
Förkortar torkningstiden

Nyckelingredienser
Jojobaolja: Återställer håret
Avocadoolja: Ger glans utan att göra håret fett
Hydroliserat Risprotein: Stärker och vårdar skadat hår
Miks av silikoner: Ger glans utan att det bygger upp, reducerar torkningstiden.

Användning
Fördela önskad mängd i fuktigt eller torrt hår för att tillföra fantastisk glans. Lugnar ned frissigt hår och är fuktsresistent.


Frågestund

Nu kör jag på en frågestund!

Inga frågor är för dumma!

Alla funderingar ni har om allt som handlar om hår, fråga på! Jag svarar så fort några frågor kommit in :)

• Hur får jag bort mitt gula hår?
• Passar jag i lugg?
• Vilket schampo och balsam passar mitt hår bäst?
• Hur får jag bort det torra och frissiga i mitt hår?
• Varför blir mitt hår flottigt efter en dag och hur får jag bort det?
Osv osv..



Kändisars ansiktsform

Runt ansikte som Kirsten Dunst: Du klär i frisyrer som har volym. Exempelvis långt hår med etapper och sidbena. Korta och raka frisyrer gör ansiktet ännu rundare.

 






Ovalt ansikte som Kate Moss:
Har du fått gåvan att få ovalt ansikte har du tur. Ovala ansikten klär nämligen i precis alla frisyrer och därför har det visat sig att nästan alla supermodeller den ansiktsformen.









Hjärtformat ansikte som Reese Witherspoon: För att minimera dina kinder (om så önskas) bör du undervika kortkorta frisyrer. Skaffa istället en härlig bob, page eller längder till axlarna.



Fyrkantigt som Gwyneth Paltrow: Framhäv dragen med långt, feminint hår, page som slutar under hakan eller kortkort.





Långt ansikte som Sarah Jessica Parker:
Extremt långt- eller riktigt kort hår är de frisyrer som långa ansikten klär i allra bäst.


Vet du inte vilken ansiktsform du har?

Väldigt många, inklusive mig själv, är väldigt osäkra om vad de har för ansiktsform. Det kan vara bra att veta med tanke på att olika frisyrer passar till olika ansiktsformer. Mät din ansiktsform och kom fram till vad just du passar bäst i. 

Ta följande mått och skriv ner dem. Måtten behövs för att se hur längd och bredd motsvarar varandra.

 1. Mät från kindben till kindben.

 2. Mät från din bredaste punkt på käkbenet till det andra käkbenet.

 3. Mät över din panna från ena till andra sidan. Ungefär från den ena tinningen till den andra.

 4. Mät längden av ansiktet genom mäta från hårfästet i pannan till hakan.


Ovalt ansikte

Längden motsvarar bredden en och en halv gång. Pannan är bredare än hakan. Framstående käkben. Ansiktet
avsmalnar elegant till en smal oval haka.

Du passar i de flesta frisyrer - långt, kort, halvlångt och även bakåtslickat.

 


Runt ansikte                                                                       

Längden är lika långt som bredden. Detta kan variera lite med generellt så är det ganska lika. Ansiktet är som bredast vid kinderna.

För att ge intrycket av ett smalare och längre ansikte, testa en frisyr med mycket volym i toppen, kanske t.o.m. en hög frisyr. Du passar i långt hår, gärna mittbena men även sidbena kan fungera bra. Undvik kort page och volym kring kinderna - det kommer bara att göra ditt ansikte rundare.



 

Avlångt ansikte

Märkbart mycket längre än brett. Pannan, kindbenen och käkbenen är alla ungefär lika breda. Kan tendera till att ha en framstående haka.

Du passar bra i frisyrer med mycket volym på sidorna av ansiktet. Allra bäst passar du i kort eller halvlångt hår. Vill du verkligen att ditt ansikte ska framstå som kortare rekommenderas hårlängder kortare än axellängd. Vill du absolut ha långt hår, prova då gärna lockiga frisyrer eller lugg.

 

Hjärtformat ansikte

Smalt vid käkbenen, brett vid kindbenen och/eller pannan.
Påminner om det ovala, men hakan smalnar in till en tydlig punkt.

Halvlångt eller långt hår passar bäst på dig. Lockigt eller rakt spelar ingen roll. Prova också sidbena. Förmodligen bör du undvika höga frisyrer.

 

Fyrkantigt ansikte

Längden och bredden motsvarar varandra. Pannan, kindbenen och käkbenen är ungefär lika breda. Fyrkantigt käkben är det allra tydligsta attributet .

Prova lockigt eller krulligt hår för att få ditt ansikte att se mindre kantigt ut. Höga frisyrer får ditt ansikte att se längre ut. Prova också lugg med flikar. Långt, rakt hår eller en hårlängd ned till käken kommer bara att framhäva ditt fyrkantiga ansikte.

 

Triangulärt ansikte

Motsatt till det hjärtformade. Dominant käklinje som smalnar av vid kindbenen, tinningarna och pannan.

Du passar i korta eller halvlånga frisyrer med volym på sidorna och frisyrer med flikig lugg. Lockigt hår tillför volym så därför passar de med triangulär ansiktsform ofta i det. Undvik höga frisyrer och mittbenor. Undvik också bakåtslickat - såvida du inte vill framhäva ditt triangulära ansikte förstås.

 


I nästa inlägg kommer det exempel på kändisar med de olika ansiktsformerna.

Klippet

Om ni vill bli klippt eller färgade av mig så kom in eller ring till Klippet här i Älvsbyn och fråga efter mig :)

Jag är där onsdag, torsdag och fredag i två veckor framåt.
Passa på!


Klippning

Idag på skolan så klippte jag mamma. Hon blev riktigt fin, och nöjd blev hon! :)







Förklaring: Det blev inte någon jättestor skillnad men jag klippte in nacken så att det skulle bli lite form. Jag graderade väldigt mycket. Jag klippte kort i mitten av nacken och lämnade långt på sidorna, precis som hon vill ha det :) Se så tog jag av lite uppe på skallen och klippte in lite på sidorna. Jag klippte bort ganska mycket från öronen och flikade ut det. Luggen flikade jag mest ut och tog bara lite kortare där det är som kortast. Sen det som gör mest skillnad i mammas hår är att klippa ur det grymt mycket. Hon har så grovt och mycket hår, som hästhår. Så jag klippte ur det väldigt mycket.

Dessa produkter anväde jag:

disp CORE Beach Spray i gruppen Hår & styling / Stylingprodukter hos grooming.se (1781407)


disp CORE Beach Spray

disp CORE Beach Spray är en stylingspray som ger den saltstänkta känslan som efter en heldag på stranden. Håret blir lättare att styla, håller formen längre och du får volym som sitter. Innehåller olika salter för känslan, sorbitol som återfuktar och pantenol som skyddar mot slitage.  

168:-

 




disp Core Clay

Detta är nästa generations styling-lera. Lätt att tvättat ur. Rejäl volym som ger en fjäderlätt känsla i långt hår. Skapar matt textur och hållbarhet i korta frisyrer.

158:-

disp Core Rock Hard Ultra Strong Hair Spray

disp Core Rock Hard Ultra Strong Hair Spray

För ett stenhårt resultat. Rock Hard ger extrem stadga och volym. Den är helt enkelt till för att göra frisyren stenhård. Mjukt finns inte med på skalan. Ger dessutom frisyren ökad hållbarhet vid flera appliceringar.

168:-

Först använde jag ett saltvattenspray för att få volym och stadga. Sedan satte jag i vax och formade det som jag ville och avslutade med hårspray.

Innan klippningen använde jag disps colour schampo och balsam.

Bed Head

Jag älskar märket Bed Head. Mest för att alla deras produkter luktar underbart gott, godis! Sen så är de helt himmelskt bra också, jag rekommenderar verkligen det märket. På hemsidan http://www.bangerhead.se har dom erbjuande på olika schampon och balsam i paket. Om man köper det, gör man verkligen ett klipp!

TIGI Bed Head Dumb Blonde Tweens (750ml) i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI paket och presentkit hos Bangerhead.se (607704) 
TIGI Bed Head Dumb Blonde Tweens (750ml)
399:-
Rek. pris: 899 :-
TIGI Dumb Blonde Shampoo 750 ml
För alla hår som är trasiga, söndriga och överpreparerade. Proteiner bygger upp och stärker. Ger även håret fukt och näring. Fungerar lika bra på blonda som mörka hår. Färgbevarande och UV-skydd.

TIGI Dumb Blonde Conditioner 750 ml

Det här proteinrika balsamet bygger upp ditt skadade hår och ger en mjuk, len känsla. Ger fukt och näring till håret. Färgbevarande och UV-skydd. Kan även användas som inpackning.


TIGI Bed Head Foxy Curls Tweens 750 ml i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI paket och presentkit hos Bangerhead.se (608701)

TIGI Bed Head Foxy Curls Tweens 750 ml
399:-
Rek. pris: 899:-

TIGI Bed Head Foxy Curls Shampoo och Balsam
Flaunt your Foxy Curls! Dessa sulfat-fria fuktproppade schampo och balsam kämpar emot frizz, åter-definerar lockarna och ger glans.

TIGI Brunette Goddess Tweens i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI paket och presentkit hos Bangerhead.se (608699)

TIGI Brunette Goddess Tweens
399:-
Rek. pris: 899:-

TIGI Bed Head Brunette Goddess Shampoo 750 ml
Shampoo som inte bara ger näring och optimal glans – den framhäver även rödbruna nyanser. Oavsett om det är naturligt eller fått hjälp på traven.

TIGI Bed Head Brunette Goddess Conditioner 750 ml
Det här balsamet ger optimalt med glans och näring. Dessutom är den fullproppad med extraingredienser som fräschar upp glansen, glöden och mjukheten. Bevarar fukt med jojobaolja.


Detta balsam har jag och det luktar så gott, som alla andra deras produkter. Det är tjockt, drygt och utreder väldigt bra!

+ att dom har mycket, mycket mer schampon och balsam. Gå in på hemsidan och kika.

TIGI Bed Head Small Talk i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI Bed Head hos Bangerhead.se (140036)

TIGI Bed Head Small Talk
219:-
Rek. pris: 249:-

3 i 1: leave-in balsam, styling och finishing. Vårdar och ger fukt, sväller hårstrået för att det skall bli tjockare och fylligare. Värmeaktiverande med medium stadga som ger en naturlig, mjuk känsla till håret. Skyddar mot värme.

Den här bollen har jag och den är helt fantastik, jag älskar den! Den luktar så underbart sjukt och den gör håret mjukt. Perfekt när man ska föna eller platta med tanka på att den skyddar mot värme, rekommenderas starkt.




Idealiskt schampo för att bevara färger! Balanserar pH- värdet som förebygger att färgen mattas av. Anti-statiskt, vårdande & ger mycket lyster till håret. 

Balsam som hjälper till att bevara färger. Ger mycket glans, lyster & fukt till håret. Anti- statiskt. Tynger ej.

Detta schampo och balsam har jag och det har räckt hur länge som helst. Jag har väldigt mycket hår därför är det perfekt för det är väldigt drygt och luktar precis som small talk, älskar det! Det ger glans och mitt hår blir verkligen fint av det!

TIGI Bed Head After-Party  i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI Bed Head hos Bangerhead.se (140022)

TIGI Bed Head After-Party
219:-
Rek. pris: 299:-

Lätt creme som ger ditt hår fantastisk glans! Frisk, mjuk känsla utan att tynga ned. Låt håret självtorka för att reducera tjockleken, föna eller platta. Värmeskyddande och ultimat för att ta bort småhår.

TIGI Bed Head Ego Boost i gruppen Balsam / Leave-in-balsam hos Bangerhead.se (140035)

TIGI Bed Head Ego Boost
219:-
Rek. pris: 249:-

Ett leave-in balsam som skyddar skadat hår från värme, kemiska behandlingar och slitage. Väldigt utredande och därför bra för extensions. Ger en mjuk, len känsla utan att tynga ned håret.

TIGI Bed Head Hard to Get i gruppen Styling / Hårvax hos Bangerhead.se (140059)

TIGI Bed Head Hard to Get
219:-
Rek. pris: 249:-

En torr pasta med matt finish. Innehåller Rosmarin som absorberar olja och fett. Ju längre vaxet är i håret, desto mattare effekt. Bra för både korta och långa hår.


TIGI Bed Head Headrush i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI Bed Head hos Bangerhead.se (140002)

TIGI Bed Head Headrush
219:-
Rek. pris: 249:-

Ett glansspray utan stadga som gör att håret ser friskt och hälsosamt ut. Framhäver färg och slingor utan att tynga ned håret. Blås med kall luft på fönen på samma gång du sprayar för att få fin separation till håret.

TIGI Bed Head Manipulator i gruppen Styling / Hårvax hos Bangerhead.se (140018)

TIGI Bed Head Manipulator

169:-
Rek. pris: 249:-

Ett fibervax som hjälper dig att separera håret och forma frisyren. Medium stadga. Lätt att tvätta ur.

TIGI Bed Head Masterpiece Hairspray i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI Bed Head hos Bangerhead.se (140075)

TIGI Bed Head Masterpiece Hairspray
219:-
Rek. pris: 249:-

Fuktresistent hårspray med underbar glans! Ger en medelstadga och är lätt att borsta ur.

TIGI Bed Head Superficial  i gruppen Styling / Glansförstärkare hos Bangerhead.se (140158)
TIGI Bed Head Superficial
219:-
Rek. pris: 249:-

Lämnar håret otroligt mjukt med en glans likt diamanter! Är utredande och ger fukt till torra toppar. Gör håret mjukt och smidigt och lätt att forma.

TIGI Bed Head Superstar Blow Dry Lotion i gruppen Varumärken A-Ö / TIGI / TIGI Bed Head hos Bangerhead.se (140021)
TIGI Bed Head Superstar Blow Dry Lotion
219:-
Rek. pris: 249:-

En fönlotion som pumpar upp volymen på höjden och som skyddar håret från all värme. Fantastisk på tunna, fna hår. Denna lotion är värmeaktiverande.

TIGI Bed Head Superstar Hairspray i gruppen Styling / Volymprodukter hos Bangerhead.se (140179)
TIGI Bed Head Superstar Hairspray
219:-
Rek. pris: 249:-

Denna snabbtorkande spray håller ditt volymfyllda hår på plats hela dagen! Den är fukt-resistent och antistatisk. Samtidigt som den ger volym tillför den även glans!

TIGI Bed Head Superstar Leave-in Conditioner i gruppen Balsam / Leave-in-balsam hos Bangerhead.se (140178)
TIGI Bed Head Superstar Leave-in Conditioner
189:-
Rek. pris: 219:-

Innehåller komplex som ger fukt och hjälper till att reparera skadat hår. Utredande, ger en lätt stadga och mycket volym. Antistatisk och ger super glans.
ghd IV Styler i gruppen Plattång / Stylers hos Bangerhead.se (G10006)

ghd IV Styler
1899:-

Stylisternas favorit!

Ghd IV styler är en platt- och stylingtång som kan skapa både lockar och rakt hår enkelt och effektivt! Med digital kontroll förbättrar du dina stylingchanser samtidigt som avancerade keramiska värmeelement ger det absolut bästa inom antistatisk glans. Dessutom finns också 'sleep mode' - en ny inbyggd säkerhetsfunktion som automatiskt stänger av din ghd IV styler om den inte används på 30 minuter.

  • Rundade kanter för vågar & lockar.
  • Sleep mode - stängs av efter 30 minuter.
  • Unik digital teknologi.
  • Plattornas bredd: 25 mm
  • Sladd: 2.6 m
  • 2 års garanti.
Verkligen SUPERBRA plattång! Vi har den på salongen där jag praktiserar (Klippet) och den är verkligen hur bra som helst. Det blir spikrakt och lockigt hur lätt som helst och den blir varm på typ 1 sekund.

GA.MA CP1 Ceramic i gruppen Plattång / Stylers hos Bangerhead.se (9003242)

GA.MA CP1 Ceramic
499:-
Rek. pris: 995:-

Populära GA.MA Ceramic CP1 värms på 2 sekunder når inom 10 sekunder arbetstemperaturen på 200 grader. Tack vare avancerad joniseringsbehandling och keramikplattorna som är i kontakt med håret blir resultatet vårdande och hjälper till att bevara dess naturliga fuktighet. Plattorna är också behandlade med Ceramic Crystal Coating så att den glider lättare.

  • Plattornas storlek är 30 x 90 mm
  • Konstant arbetstemperatur
  • Plattången kan användas från 100 till 240V. Perfekt för dig som reser.
  • CE-märkt med svensk stickpropp
  • Ergonomisk och välbalanserad.
  • Garanti: 1 år

Om man inte vill gå på den dyraste och bästa så är inte den här plattången långt ifrån GHDs, den är nästan minst lika bra men till ett MYCKET bättre pris. Den är verkligen värd priset och super så den rekommenderas!

Nu har ni fått några tips på bra produkter, hoppas det hjälpt er litegrann! Gå in på hemsidan och kika lite mer vettja.


Makeover

Idag på skolan hade vi våran andra makeover. Vi har raggat modeller på stan för att sedan göra en hårmakeover på dom och idag hade vi våran andra modell. Jag ska visa före- och efter bilder på båda mina modeller. När jag beskriver färgerna så anger jag dom i disps nummerkarta.

MODELL 1









Förklaring:
Först delade jag in hennes hår i tre partier; underparti, mellanparti och överparti. Jag började att pensla underpartiet med 6/73 (1+1) 2.1 %. Sedan mellanpartiet med 7/73 (1+1) 2.1 %. Sedan överpartiet med 9/07 (1+1) 2.1 %. Varför jag använder 2.1 % istället för 3 % eller 6 % är för att hon aldrig färgat håret och körde därför på en lättfärgning, lite mer åt en toning.

Färgen fick sitta i 30 minuter och efter det klippte jag av en decimeter av längden. Toppade uppklippningen, pga att det var redan så uppklippt och till sist klippte jag lugg.


MODELL 2









Förklaring:
 Jag började med att pensla hennes botten med en 5/0 (1+1) 2.1 % och efter det delade jag in hennes överhår i en triangel, med spetsen vid virveln och hörnen mot tinningarna. Sedan penslade jag resten av håret (ej triangeln) med 5/0 + 5/77 (1+1) 2.1 %. Efter det tog jag en halv cm passe, penslade den med 6/5 och lämnade en halv cm passe. Sedan fortsatte jag så tills jag hade penslat alla halva cm-passer med 5/6 och efter det penslade jag resten (de andra halva cm, mellan foliet) med 5/0 + 5/77. Det fick sitta i 30 minuter.

Efter det började jag att klippa henne. Jag började i nacken för att ta av den längd jag ville ha sedan graderade jag hela nacken till den gradering jag ville ha, alltså väldigt graderat. Sedan tog jag och klippte luggen till den längd jag ville ha för att sedan ta luggen till den designlinje jag ville ha. Sedan tog jag upp passe för passe på överhåret för att klippa jämt med designlinjen. Sedan klippte jag av så långt jag ville ha polisongerna och klippte sedan ihop håret med sidorna. Jag klippte över ur det väldigt mycket med tanke på att det var så tjockt.

Statiskt hår

Nu till vintern så har i princip alla problem med statiskt hår, vilken kan göra en tokig. Det slickar sig efter ansiktet och det slutar med att man sätter upp det i en boll, känner ni igen er? Isåfall ta en titt på detta tips som kan göra ditt hår mindre statiskt.

Använd ett bra balsam. Investera i ett vårdande, återfuktande högkvalitetbalsam, gärna från hårsalong. 

• Ha en flaska balsamspray i handväskan, som du kan spruta på vid behov. Budgetvariant: husmorsknepet att blanda vatten med sköljmedel funkar också!

• Borsta håret med en kam eller borste gjord av trä istället för plast. Det ger håret mindre statisk elektricitet.

• När du stylat
färdigt ditt hår, klicka lite leave in-balsam eller några silikondroppar i handen och gnugga handflatorna mot varandra. Stryk sedan händerna över håret för att hålla stråna på plats. Budgetvariant: du kan också använda lite hudlotion. Du kan även sätta balsam i torrt hår. Inte för mycket så det blir fett utan bara en klick som du stryker på.

• Lyxa till det med en djupverkande hårinpackning en gång i veckan. Nyckeln till lättskött hår är att hålla det återfuktat.

• Spraya lite hårspray eller balsamspray på borsten innan du borstar håret.

Donera hår

Denna 16-åriga tjej ska donera hennes hår. Kan inte säga om det är längst i världen, men jag kan säga att det är långt, oh så långt. Titta på videon och sen tjejens meterlång hår. Ni kommer att bli chockade!



Sjukt hur man kan få så där långt hår, visst? Vad kan man säga, väldigt kort övergångsfas och väldigt lång tillväxtfas!

Bloggen om hår!

Hej allihopa! :)
Denna blogg kommer jag enbart att skriva om sånt som har med hår att göra. Hårfärger, hårtrender, frisyrer, kändisinspiration och så vidare. Jag kommer även att skriva om tips för håret, hårprodukter. Hoppas ni kommer att gilla den!


RSS 2.0